Videós csomag 10 (havi előfizetés)

2990 Ft

Az ár egy havi előfizetés díja, ami alatt a teljes tanév anyaga elérhető.

„Videós csomag 10” a jobb matekjegyekért!

 

Mit tartalmaz a csomag?

 

  • 41 a 2024-es Nemzeti Alaptanterv alapján készült videós lecke a 10. évfolyam tananyagából
  • minden leckében legalább 1 interaktív videó 8-13 perces változatos feladattal
  • a feladatok megoldása a videó folytatásában azonnal megnézhető
  • kérdezési lehetőség chaten

Ez a csomag csak havi előfizetéssel, átutalással rendelhető.

 

  • Az előfizetés nem automatikusan újul meg, minden hónapban neked kell újra megvásárolni.
  • A tananyag a fizetés és regisztráció után 2 napon belül elérhető.
  • Nem kell lemondani, ha nem akarod, akkor a következő hónapban nem fizetsz.
Kategória:

A 10. évfolyam teljes tananyagát, mindezt interaktívan, érdekesen, a diák önálló munkájával feldolgozva, de mégis szükség esetén tanári támogatással.

 

1. Témakör: Logika

Ez egy rövidke kis témakör, amiben az állítások logikai értékérő, megfordításáról tanulhatsz, és a különböző műveleteket tanulsz meg elvégezni állításokkal.

2. Témakör: Egyenletrendszerek

Szintén egy rövid témakör, amit lehet, hogy tavaly már tanultatok. Akkor ez jó kis ismétlés lesz. Ha pedig nem volt az elmúlt évben, akkor most különböző módszerekkel megtanulsz kétismeretlenes egyenletrendszert megoldani.

3. Témakör: Hatványozás, négyzetgyök

Először a hatványozásról tanultakat tudod ebben a témakörben átismételni,  és persze ki is bővítjük új ismeretekkel (pl normálalalk). Majd a négyzetgyökvonás ismétlése következik, és persze az azonosságait is megtanulod.

4. Témakör: Függvénytranszformáció

Ebben a témakörben tanultak egy része már biztosan ismerős lesz, hiszen korábban már megismerkedtékl a függvények ábrázolásával, bizonyos transzformációival és néhány szempont szerint megtanultad jellemezni is. Most ezek az ismeretek elsősorban a másodfokú függvényre koncentrálva egy kicsit ki lesznek bővítve.

5. Témakör: Másodfokú egyenletek

A teljes négyzetté alakítás után, a megoldóképletet ismered meg, megtanulsz hiányos, zárójeles és törtes egyenletet is megoldani. A diszkrimináns  egy ú j fogalom lesz, aztán pedig különböző típusú (számjegyes, munkavégzéses, mozgási, pénzügyi, geometriai) szöveges feladatok következnek.

6. Témakör: Egybevágóság és a kör

Háromszögek hasonlósága, a kör kerülete, területe, a kör részei, körcikk, körív, középponti szög, körbe és köré írható sokszögek, szabályos sokszögek. Röviden ebben a témakörben erről lesz szó.

7. Témakör: Statisztika és valószínűségszámítás

Különböző statisztikai mutatókkal (átlag, módusz, medián, terjedelem, szórás), osztályba sorolással foglalkozunk a statisztikai részben. Ezután a valószínűségszámítással ismerkedünk meg. Megtudod mi a gyakoriság, relatív gyakoriság, biztos esemény, lehetetlen esemény. A végén pedig egyszerűbb valószínűségszámítási feladatokat oldunk meg.

9. Témakör: Hasonlóság

Középpontos hasonlósági transzformációval, geometriai hozzárendelésekkel, hasonlósági transzformációval fogunk itt foglalkozni. Megismered, mikor hasonló két háromszög, és a háromszögek nevezete vonalait is.