10. ÉVFOLYAM MATEMATIKA TANANYAG

Érdekes és eredményes matektanulás = GOMATEK interaktív matektanfolyam 10. osztály

A sikertelenségről szólt az eddigi 9 év matektanulás?

Kellene a jó jegy, de nincs eredménye a  gyakorlásnak?

A kudarcok miatt elhiszi, hogy sosem lesz jó matekos?

Akkor helyezzétek új alapokra a matektanulást!

Ha nem megy a régi módszerrel, változtassatok!

interaktív matektanfolyam 10. osztály

GOMATEK előtt

Nem értette mit vesznek órán?

Nem tudott kitől segítséget kérni?

Mindig totál stressz volt a matekórák előtt?

Mindenből jól teljesített, csak a matek ment nehezen?

GOMATEK után

Megérti és be is tudja gyakorolni az órai anyagot.

Chaten akár videós üzenetben  is kérdezhet.

Megnő az önbizalma, sikerélménye lesz.

Végre matekból is jó jegyei lesznek.

"Nagyon sokat segített a felkészülésben, hasznos volt számomra, a videós magyarázat is nagyban hozzájárult a várt eredményhez. Egyszerű, átlátható, nem okozott csalódást."

Benjámin
12. évfolyamos tanuló

"Tök jó, hogy interaktív!"

K R
12. évfolyamos tanuló

Miért próbáljátok ki a 10. osztályosoknak szóló GOMATEK interaktív matektanfolyamot?

A GOMATEK tanfolyammal lehetősége van saját tempóban, akkor tanulni, amikor a számára legkedvezőbb. Nem lesz órarendhez kötve akár késő este, akár a hétvégén vagy a dolgozat előtt is annyit tanulhat amennyit akar.

A néhány perces, rövid videókban csak a lényeg van benne,  így  időt  tud spórolni a tizedikes matematika tananyag tanulásával. Sőt ha a kérdésre hibátlanul válaszol, akkor kihagyható a feladat részletes magyarázata, levezetése.

A videóban és a feladatlapon lévő mintapéldák, az önállóan megoldott feladatok, és ezek részletes  szaktanári magyarázata segít begyakorolni   az adott tananyagot, így egyre jobb jegyeket fog szerezni.

A tanfolyamban csak azok a tananyagok szerepelnek, amire szüksége van a sikeres középszintű érettségihez. Az új NAT-nak megfelelő leckékkel, feladatokkal már most az érettségi követelményeknek megfelelően tanulhat.

41 leckén keresztül megtanítom tízedikes gyermekedet önállóan matekfeladatot megoldani

Rutinosabbá válik a feladatok megoldásában

Ha a videóban felugró kérdéseket megválaszolja, és megnézi a rendszer által automtikusan kijavított feladat részletes videós magyarázatát, akkor hatalmasat tud fejlődni az önálló feladatmegoldó képessége.

Megnő az önbizalma

Minden feladat illetve az összetettebb feladatok részkérdéseinek helyes megoldása után egy-egy dicsérő visszajelzést kap tőlem, pontokat, csillagokat is gyűjthet és oklevelet is kap.

„Az átlagom olyan 2-es körüli volt, féltem a bukástól. Tanárnővel sikeresen felküzdöttük ezt a jegyet 4-esre, és a matek érettségim 74%-ra sikerült, ami borzasztó nagy szó! Én csak ajánlani tudom Tanárnőt!”

Orvos-Tóth Máté

volt 12. évfolyamos tanuló

Most itt a lehetőség, hogy tízedikes gyermeked szintet lépjen matekból!

Váljon valóra az álmotok!

Segítek megtanulni gondolkodni, hogy ne csak a suliban boldoguljon könnyebben hanem később az életben is!

Az alábbi skillek elsajátításával növelhető az esélye, hogy a sikeres éretségi után jó állást kapjon, és jobban boldoguljon az életben.

A GOMATEK interaktív 10. évfolyam matematika tananyagaival megtanulhat:

 • logikusan gondolkodni
 • következtetéseket levonni
 • beosztani az időt
 • problémákat átlátni, kreatívan megoldani.

10. évfolyam matematika tananyag elsajátítása interaktívan

Mitől több ez a 10. évfolyamra készített GOMATEK tanfolyam egy hagyományostól?

Interaktív videók

10. évfolyam matematika tananyag lényegre törően, a könnyű és gyors tanuláshoz

10. évfolyam matematika tananyag könnyedén, interaktív videók segítségével

Az interaktív leckék úgy vannak felépítve,  hogy az új anyag megértésén túl, a megtanulásában és begyakorlásában is segítsen.

Először a videót kell feldolgozni, ezek az elméleti anyag elmagyarázásával indulnak, majd ezt követi egy mintapélda levezetése.

Ezután az interaktív feladatokat önállóan kell megoldani.

De persze segítek, az összetettebb feladatokat részkérdésekre bontottam, így önállóan is el lehet indulni, és végig lehet csinálni a feladatot. Az pedig azonnal látható, hogy helyes-e a feladat megoldása, sőt a részletes levezetést is megnézhető, így biztosan nem fog rosszul rögzülni a feladat megoldása.

Sokkal eredményesebb a tanulás, ha nem csak nézi azt, hogyan oldja meg valaki a feladatot, hanem ő maga is csinálja. Ha csak megnézi a feladatmegoldást, akkor még csak megérti azt, de nem biztos, hogy egyedül is meg tudja csinálni.

Ismerős érzés? „Ja, ezt tudom… De hogy is kell?” Ez az, amikor valami rémlik, hallott már róla, de még nem vált aktív tudássá az ismeret, mert nem gyakorolta be.

Interaktív feladatlapok

A videó megnézése és a benne lévő feladatok megoldása után a feladatlapon lévő feladatok megoldásával elmélyítheti a tudását. Természetesen ezek is interaktívak, minden kérdést vagy részkérdést követően itt is megkapja a helyes választ és a részletes levezetést.

Tizedikes matematika tananyag elsajátítása
10 es matematika tananyag

Összefoglaló feladatlapok

Minden témakör végén található egy összefoglaló feladatlap, ami szintén interaktív, ezek segítségével lehet a dolgozatokra készülni így tesztelhető a matektudás.

10 es matematika tananyag

Elméleti összefoglaló

Ha valami mégsem érthető, akkor az elméleti anyagrészben megtanulható ez is.

10. évfolyam matematika elméleti tananyag, jól összeszedve
10. évfolyam matematika tananyag matek szaktanártól

Kérdezési lehetőség

A lecke feldolgozása során, ha valahol elakadna megnézheti újra a videót, és az elméleti összefoglaló anyagból megtanulhatja az elméletet. Ha még ezek után is van kérdés, akkor chaten kérhet tőlem matektanári segítséget.

10. évfolyam matematika tananyag matek szaktanártól

Nagy Éva – a TE online matektanárod, az interaktív tanulás szakértője

Nagy Éva online matektanár a 10 es matematika tananyag elsajátításához

A tanfolyamot több, mint 20 éves tanítási gyakorlattal rendelkező, diplomás tanárként készítettem. Felhasználtam közben a közép- illetve emelt szintű érettségiztetői tapasztalataim mellett a  kompetencia feladatok készítésében szerzett tudásomat is.

Tizedikes matematika tananyag lényegre törően, a gyors tanuláshoz.

Fontos számomra, az érthető logikus magyarázatok mellett az is, hogy a diákjaim gyakorlatban is tudják alkalmazni a megszerzett ismereteket, mindezt ötvözve a modern, interaktív tanulás előnyeivel. Szeretném, ha sokan megtapasztalnák, hogy a matek nem csak egy unalmas, száraz tantárgy, lehet a matekot is érdekesen ugyanakkor eredményesen tanulni.

Mit tartalmaz a 10. évfolyam matematika tananyagát összefoglaló tanfolyam?

A 10. évfolyam teljes tananyagát  érdekesen, az interaktív önállóan feldolgozható feladatokkal, de mégis szükség esetén tanári támogatással.

A kurzus tananyagait az aktuális (2024-es) NAT  alapján készítettem, csak annyit tartalmaznak, ami a középszintű érettségihez kell, de az mindent.

A következő témaköröket találjátok meg a kurzusban:

1. Témakör: Logika

Ez egy rövidke kis témakör, amiben az állítások logikai értékérő, megfordításáról tanulhatsz, és a különböző műveleteket tanulsz meg elvégezni állításokkal.

2. Témakör: Egyenletrendszerek

Szintén egy rövid témakör, amit lehet, hogy tavaly már tanultatok. Akkor ez jó kis ismétlés lesz. Ha pedig nem volt az elmúlt évben, akkor most különböző módszerekkel megtanulsz kétismeretlenes egyenletrendszert megoldani.

3. Témakör: Hatványozás, négyzetgyök

Először a hatványozásról tanultakat tudod ebben a témakörben átismételni,  és persze ki is bővítjük új ismeretekkel (pl normálalalk). Majd a négyzetgyökvonás ismétlése következik, és persze az azonosságait is megtanulod.

4. Témakör: Függvénytranszformáció

Ebben a témakörben tanultak egy része már biztosan ismerős lesz, hiszen korábban már megismerkedtékl a függvények ábrázolásával, bizonyos transzformációival és néhány szempont szerint megtanultad jellemezni is. Most ezek az ismeretek elsősorban a másodfokú függvényre koncentrálva egy kicsit ki lesznek bővítve.

5. Témakör: Másodfokú egyenletek

A teljes négyzetté alakítás után, a megoldóképletet ismered meg, megtanulsz hiányos, zárójeles és törtes egyenletet is megoldani. A diszkrimináns  egy ú j fogalom lesz, aztán pedig különböző típusú (számjegyes, munkavégzéses, mozgási, pénzügyi, geometriai) szöveges feladatok következnek.

6. Témakör: Egybevágóság és a kör

Háromszögek hasonlósága, a kör kerülete, területe, a kör részei, körcikk, körív, középponti szög, körbe és köré írható sokszögek, szabályos sokszögek. Röviden ebben a témakörben erről lesz szó.

7. Témakör: Statisztika és valószínűségszámítás

Különböző statisztikai mutatókkal (átlag, módusz, medián, terjedelem, szórás), osztályba sorolással foglalkozunk a statisztikai részben. Ezután a valószínűségszámítással ismerkedünk meg. Megtudod mi a gyakoriság, relatív gyakoriság, biztos esemény, lehetetlen esemény. A végén pedig egyszerűbb valószínűségszámítási feladatokat oldunk meg.

9. Témakör: Hasonlóság

Középpontos hasonlósági transzformációval, geometriai hozzárendelésekkel, hasonlósági transzformációval fogunk itt foglalkozni. Megismered, mikor hasonló két háromszög, és a háromszögek nevezete vonalait is.

év tanítási gyakorlat

interaktív feladat

interaktív kérdés

Az alábbi ajánlatok közül választhattok:

10. évfolyam matematika tananyag tanfolyam videós csomag

Kevesebb, mint egy magánóra áráért egy hónapon át elérhető a teljes tanév interaktív, videós tananyaga.

Videós csomag

 • 41 a 2024-es Nemzeti Alaptanterv alapján készült videós lecke a 10. évfolyam matematika tananyagából
 • minden leckében legalább 1 interaktív videó 8-13 perces változatos feladattal
 • a feladatok megoldása a videó folytatásában azonnal megnézhető
 • kérdezési lehetőség chaten

Videós csomag

 • 41 a 2024-es Nemzeti Alaptanterv alapján készült videós lecke a 10. évfolyam matematika tananyagából
 • minden leckében legalább 1 interaktív videó 8-13 perces változatos feladattal
 • a feladatok megoldása a videó folytatásában azonnal megnézhető
 • kérdezési lehetőség chaten

Ez a csomag csak havi előfizetéssel, átutalással rendelhető.

 • Az előfizetés nem automatikusan újul meg, minden hónapban neked kell újra megvásárolni.
 • A tananyag a fizetés és regisztráció után 2 napon belül elérhető.
 • Nem kell lemondani, ha nem akarjátok, akkor a következő hónapban nem fizettek.

AKCIÓ!

Komplex csomag a 10. évfolyam matematika tananyag begyakorlásához

AKCIÓ!

1+1 tanfolyam

egy tanfolyam tavalyi árán

Komplex csomag

Videós csomag teljes tartalma

+

 • minden leckében 1 ellenőrző feladatlap interaktív feladatokkal
 • interaktív feladatlapok megoldásának részletes magyarázata
 • minden lecke végén legalább 1 összefoglaló feladatlap interaktív feladatokkal
 • az összefoglaló feladatlap megoldása
 • a gimnáziumi középszintű tananyag elméleti összefoglaló

Bónusz 1

5 tanulásmódszertani videós  kurzus interaktív feladatokkal:

 • Időmenedzsment
 • Tanulási önismeret
 • Rendszerezés-tanulási feltételek
 • Struktúratérképek-Tananyagtevékenység
 • Memorizálás-relaxálás

Bónusz 2

Ismétlő tananyag ebook, kinyomtatható feladatlapokkal

Bónusz 3

Függvénytáblázat használati útmutató

"Összességében szerintem a videók hasznosak voltak, hogy letetszett vezetni őket. Nekem tetszett a felület is ahol gyakorolni tudtam, és hogy kaptam a feladatlapok írása közben is segítséget. Köszönöm a segítségét!"

Kata

12. évolyamos tanuló

"Nagyon sokat segített a felkészülésben, hasznos volt számomra, a videós magyarázat is nagyban hozzájárult a várt eredményhez. Egyszerű, átlátható, nem okozott csalódást."

Benjámin
12. évfolyamos tanuló

"Tök jó, hogy interaktív!"

K R
12. évfolyamos tanuló

"Nagyon hasznosnak találtam, sokkal könnyebben és gyorsabban megértette, a leckéket a tanfolyamnak köszönhetően."

Zsaklin
12. évfolyamos tanuló

"Nagyon jó, nekem tetszik, segített is."

Zsófia

11. évolyamos tanuló

Garanciák

Pénzvisszafizetési garancia

Abban az esetben, ha a tanuló végig megoldottad a feladatokat, nem csak a hasra ütött és kattintgatott, de ennek ellenére nem vagytok megelégedve a tizedikes matematika tananyaggal, akkor 14 napon belül jelezhetitek ezt számomra, és visszafizetem a tananyag árát!

Naprakész garancia

A tizedikes matematika tananyagot garantáltan az aktuális középszintű érettségi követelményeinek megfelelően állítottam össze, sem többet sem kevesebbet nem tartalmaz.

Gyakori kérdések

Biztos, hogy szakmailag megfelelő a tananyag?

Több mint 20 éves matektanári gyakorlattal rendelkezem, tananyag készítéssel, kompetencia feladatok írásával is foglalkoztam. Az így szerzett tudásomat, tapasztalatomat felhasználva készítettem el a tanfolyam anyagait azért, hogy te a legtöbbet ki tud hozni magadból a GOMATEK segítségével. Az új 2024-es Nat követelményeitnek megfelelően készültek a tananyagok.

Ez is ugyanolyan unalmas videós tanfolyam, mint a többi?

A GOMATEK nem unalmas, mert a feladatok megoldása során többfajta, változatos kérdést kapsz, és ha valamit nagyobb kedvvel csinálsz, jobb eredményt is érsz el.

Sőt motivál is, mert a feladatok megoldása utáni visszajelzések megerősítenek, és még érmeket is gyűjthetsz. A pozitív megerősítés pedig egyre jobb eredmény elérésére sarkal.

Lehet tényleg tanulni vele, nem csak egy játék?

Aki kipróbálta már, azt tudja, hogy ez a leghatékonyabb tanulási mód, ha tényleg úgy használod, ahogy kell. Azaz, elkezded nézni a videókat, közben a felugró kérdésre válaszolsz, miután megoldottad a feladatot a válasz után megnézed a megoldást a videó folytatásában.

Ha így nézed a videókat végig, akkor ezután a feladatalap önálló megoldásával be is gyakorolhatod a tanultakat, természetesen a megoldásokat itt is minden részkérdés után meg tudod nézni. A témakör végén pedig egy összefoglaló feladatlapon ellenőrízheted a tudásodat. De ha csak tippelgetsz a feladatmegoldások során, akkor ez egy felesleges időtöltés. Csak rajtad múlik, hogyan használod.

Miben különbözik a többi internetes videótól?

Ilyen videókat csak úgy, nem találsz a neten, mert ezek interaktívak, nem egyszerűen csak videók.

A kérdések megválaszolásával tudsz tanulni, gyakorolni. A neten előfordulhat, hogy találsz egy videót az adott témakörben, de biztos, hogy szaktanár készítette? Hol találod a témakör többi részét? Itt a GOMATEK oldalon nem kell keresgélned milyen tananyag következik, mert a tankönyvnek megfelelően témakörökre, azon belül leckékre bontva találod meg az egész éves tananyagot. Mindent egy helyen, ezáltal időt spórolsz.

Önállóan is tudok tanulni vele?

Igen, sőt, sokkal eredményesebben mintha csak egy videós kurzuson veszel részt. Itt ugyanis a feladatokat az elmélet áttekintése után te oldod meg, a megoldás levezetését pedig megnézheted. Még az összetettebb feladatokat is meg tudod így oldani, mert azokat több egyszerűbb részkérdésre bontottam. Ezáltal a feladatok megoldásának menetét is gyakorolhatod.

Mi a helyzet, ha mi nem itt tartunk a tananyagban?

Ha nem ezt veszitek, és nincs is benne később sem a 10.-es kurzusban (mert pl. le vagytok maradva), akkor egyéni megbeszélés után, beteszlek a 9.-es kurzusba is és ott elsajátíthatod azt, amit a 10.-es tananyaghoz szükséges.

Ne gondolkodjatok tovább!

Jól összeszedett, lényegre törő 10. évfolyam matematika tananyag, amely gyorsan és hatékonyan tanulható.

Hozzátok meg ezt a fontos döntést és a segítségemmel készüljön fel gyermeked a következő dolgozatra, hogy jobb jegye legyen!

Minden jog fenntartva 2023 | gomatek.hu | email: info@gomatek.hu | ÁSZF