11. ÉVFOLYAM MATEMATIKA TANANYAG

Szerezz már a következő dolgozatnál jobb jegyet!

Mindenből jól teljesítesz, csak a matek megy nehezen?

Nincs senki akitől  segítséget tudnál kérni?

Stresszelsz a matekdolgozatok előtt?

Nem érted mit vesztek az órákon?

Eleged van  a kudarcokból?

Jövőre érettségi?

Interaktív matektanfolyam azért, hogy

megértsd és könnyebben tanuld  a matekot!

végre matekból is jó jegyed legyen!

újra sikerélményt szerezz!

 

"Összességében szerintem a videók hasznosak voltak, ahogy le tetszett vezetni őket. Nekem tetszett a felület is, ahol gyakorolni tudtam és, hogy kaptam a feladatlapok írása közben is segítséget. Köszönöm a segítséget!"

Kata
12. évfolyamos tanuló

"Nagyon jó, nekem tetszik, segített is."

Zsófia

11. évolyamos tanuló

Miért próbáld ki a GOMATEK interaktív matektanfolyamot 11. évfolyamosként?

A GOMATEK tanfolyammal lehetőséged van a saját tempódban, akkor tanulni, amikor számodra a legkedvezőbb. Nem vagy órarendhez kötve akár késő este, akár a hétvégén vagy a dolgozat előtt is annyit tanulhatsz amennyit akarsz.

A 8-13 perces videók rövidek és csak a lényeget tartalmazzák, így  időt spórolhatsz a 11. évfolyam matematika tananyag elsajátításakor. Ha hibátlanul oldottad meg a feladatot, akkor nyugodtan kihagyhatod a számodra érthető magyarázatot, hogy gyorsabban haladj.

A videóban és a feladatlapon lévő feladatok megoldásával és az ezek után következő részletes magyarázattal, be tudod gyakorolni az adott tananyagot, és  egyre jobb jegyeket fogsz szerezni.

A tanfolyamban garantáltan csak azok a tananyagok szerepelnek amire szükséged van a sikeres középszintű érettségihez. Az új NAT, az új éretsségi követelményeknek megfelelő leckékkel, feladatokkal már most készülhetsz az érettségire.

56 leckén keresztül megtanítalak önállóan matekfeladatot megoldani

Rutinosabb leszel a feladatok megoldásában

Ha a videóban felugró kérdéseket megválaszolod, és megnézed a rendszer által automtikusan kijavított feladat részletes videós magyarázatát, akkor hatalmasat tud fejlődni az önálló feladatmegoldó képességed.

Megnő az önbizalmad

Minden feladat illetve az összetettebb feladatok részkérdéseinek helyes megoldása után egy-egy dicsérő visszajelzést kapsz tőlem, pontokat, csillagokat is gyűjthetsz és oklevelet is kapsz.

„Számomra mikor Tanárnőhöz mentem mindig tudtam, hogy megfogom érteni az adott anyagot matekból. Ez annak is köszönhető, hogy Tanárnő nagyon érthetően magyarázott, ha látta, hogy nem értek valamit inkább még többször is elmondta ezt is annak érdekében, hogy biztos tudásom legyen az érettségi megmérettetéskor. Az online időszakban is a diákok voltak az elsők és mindig 100%-os figyelmet kaptunk Tanárnő részéről. Nagyon szerettem Éva nénihez járni! ❤️ Úgy gondolom a sok munka meghozta a gyümölcsét az érettségi matematika eredményemmel.”

Kovács Borbála

volt 12. évfolyamos tanuló

Most itt a lehetőség, hogy szintet lépj matekból!

Küzdj az álmodért!

Tanulj meg gondolkodni, hogy ne csak a suliban boldogulj könnyebben hanem később az életben is!

Az alábbi skillek elsajátításával növeled az eseélyedet, hogy megszerezz egy jó állást, és jobban boldogulj az életben.

A GOMATEK interaktív 11. évfolyam matematika tananyagaival megtanulhatsz:

 • logikusan gondolkodni
 • következtetéseket levonni
 • beosztani az idődet
 • problémákat átlátni, kreatívan megoldani.

Ezek a soft skillek a legkeresettebbek manapság.

GOMATEK interaktív 11. évfolyam matematika tananyag

Mivel ad többet a GOMATEK matektanfolyam a 11. évfolyamos diákoknak, mint egy hagyományos tanfolyam?

Interaktív videók

11. évfolyam matematika tananyag elmélet és gyakorlat egy csomagban

Interaktív leckéket 11. évfolyam matematika tananyag elsajátításához

Az interaktív leckéket úgy építettem fel, hogy segítsen az új anyag megértésében, megtanulásában és begyakorlásában.

Azt javaslom, hogy először a videót dolgozd fel, ezek az elméleti anyag elmagyarázásával indulnak, majd ezt követi egy feladat levezetése.

Ezek után az interaktív feladatok következnek, amelyeket neked kell megoldani önállóan.

De nyugi, az összetettebb feladatokat részkérdésekre bontottam, így önállóan is el tudsz indulni, és végig tudodcsinálni a feladatot. Azt pedig azonnal megtudod, hogy helyesen oldottad-e meg a feladatot, sőt a részletes levezetést is megnézheted, így biztosan nem fog rosszul rögzülni a feladat megoldása.

Jóval eredményesebb a tanulás, ha te is csinálod a feladatokat nem pedig csak nézed azt, hogyan oldja meg valaki, mert akkor még csak megérted a megoldást, de nem biztos, hogy te is meg tudod csinálni. Ismerős érzés? „Ja, ezt tudom… De hogy is kell?” Ez az, amikor valami rémlik, hallottál már róla, de még nem vált aktív tudássá az ismeret, mert nem gyakoroltad be.

Interaktív feladatlapok

Miután megnézted a videót, és megoldottad a benne lévő feladatokat, a feladatlapon lévő feladatok megoldásával elmélyítheted a tudásodat. Ezek is interaktívak, minden kérdés vagy részkérdés után itt is megkapod a helyes választ és a levezetést.

Interaktív 11. évfolyam matematika tananyag feladatlapok
11 es matematika tananyag témakör összefoglaló feladatlapok

Összefoglaló feladatlapok

Minden témakör végén találsz egy összefoglaló feladatlapot, ami szintén interaktív, ezek segítségével tudsz a dolgozatokra készülni így tesztelheted a tudásodat.

11 es matematika tananyag témakör összefoglaló feladatlapok

Elméleti összefoglaló

Ha valamit még így sem értesz, akkor az elméleti anyagrészben megtanulhatod, azt az infót, amire nem emlékeztél.

11. évfolyam matematika tananyag elméleti összefoglaló
11. évfolyam matematika tananyag oktatás kérdezési lehetőséggel

Kérdezési lehetőség

Ha a lecke feldolgozása közben valahol elakadtál megnézheted újra a videót, és az elméleti összefoglaló anyagból megtanulhatod az elméletet. Ha még ezek után is van kérdésed, akkor chaten kérhetsz tőle matektanári segítséget.

Nagy Éva – a TE online matektanárod, az interaktív tanulás szakértője

Nagy Éva - Interaktív felkészítés a 11 es matematika tananyagból

A tanfolyamot több, mint 20 éves tanítási gyakorlattal rendelkező diplomás tanárként készítettem. Felhasználtam közben a közép- illetve emelt szintű érettségiztetői tapasztalataim mellett a  kompetencia feladatok készítésében szerzett tudásomat is.

11. évfolyam matematika tananyag gyorsan, összeszedetten.

Fontos számomra, az érthető logikus magyarázatok mellett az is, hogy a diákjaim gyakorlatban is tudják alkalmazni a megszerzett ismereteket, mindezt ötvözve a modern, interaktív tanulás előnyeivel. Szeretném, ha sokan megtapasztalnák, hogy a matek nem csak egy unalmas, száraz tantárgy, lehet a matekot is érdekesen ugyanakkor eredményesen tanulni.

Mit tartalmaz ez a  11. évfolyam matematika tananyagát összefoglaló tanfolyam?

A 11. évfolyam teljes tananyagát, mindezt interaktívan, érdekesen, a te önálló munkáddal feldolgozva, de mégis szükség esetén tanári támogatással.

A kurzus tananyagait az aktuális (2024-es) NAT  alapján készítettem, csak annyit tartalmaznak, ami a középszintű érettségihez kell, de az mindent.

A következő témaköröket találod meg a kurzusban:

1. Témakör: Trigonometria

Ebben a témakörben először a hegyesszögek, a derékszög és a tompaszögek szögfüggvényeivel, azok számológép segítségével történő kiszámolásával fogsz megismerkedni. A geometriai számítások egy részében ezeknek nagy hasznát fogod venni. Megtanulod kiszámolni a háromszög területét egy új képlettel, és két új tételt is megismersz a szinusztételt és a koszinusztételt. Mindezeket jó néhány szöveges feladat megoldásával be is tudod gyakorolni. S hol lehet az itt megszerzett ismereteket használni? Pl. Megmondható, hozzá nem férhető tárgyak, épületek távolsága, magassága.

2. Témakör: Kombinatorika, gráfok

Ebben a témakörben a már korábban megtanult kombinatorikai ismereteidet, valamint a gráfokról tanultakat tudod átismételni, és kibővíteni. Olyan feladatokat találsz itt, amelyekben sorba kell rendezni, vagy kiválasztani vagy mindkettőt, megtanulhatod a binomiális együtthatók használatát, és gráfokkal megoldható kombinatorikai feladatokat is tudod gyakorolni. Ha megtanulod ezeket az ismetereket ilyen érdekes kérdésekre fogsz tudni ezután válaszolni: Hányféleképpen lehet kitölteni egy tesztet, ha nem tanultál rá semmit?

3. Témakör: Hatvány, gyök, logaritmus

Először a hatványozásról, gyökvonásról tanultakt tudod ebben a témakörben átismételni, megismered az n-edik gyököt, a logaritmust, amit a pénzügyi szöveges feladatokon és az exponenciális folyamatokról szóló feladatokon keresztül be is tudsz begyakorolni. Megismerkedsz az exponenciális függvényekkel, egyenletek és egyenlőtlenségek megoldásával. A pénzügyi ismeretekre mindig szükséged lesz, biztosan tudod azt is, hogy exponenciális folyamat pl. a vírusok, baktériumok számának a növekedése, valamint az információ évről-évre történő növekedése.

4. Témakör: Számelmélet

Az itt tanultak már biztosan ismerősek lesznek, hiszen korábban már hallottál ilyen fogalmakról, mint osztó, többszörös, legnagyobb közös osztó, legkisebb közös többszörös, oszthatósági szabályok, számrendszerek. Persze az általános iskolában tanultak most egy kicsit ki is lesznek bővítve.

5. Témakör: Statisztika, valószínűségszámítás

A statisztikai mutatókról (átlag, módusz, terjedelem, medián) és a diagramokról tanult ismereteidet tudod ebben a témakörben kibővíteni, hiszen megismerkedsz a szórással és a dobozdiagrammal is. A klasszikus valószínűségszámításról már tanultál, most a várható értékkel, a visszatevéses és a visszatevés nélküli valószínűségszámítással fogsz megismerkedni. A témakör végére pl. ki fogod tudni számolni, hogy mennyi a valószínűsége, hogy egy szelvénnyel négyes találatod legyen az ötöslottón.

6. Témakör: Koordinátageometria

A vektorokról tanultak átismétlése után, megtanulsz a koordinátáival megadott vektorokkal műveleteket végezni, távolságot, szakasz felezőpontjának koordinátáit kiszámolni. A meredekség segítségével felírható egyenes egyenletéről, az egyenesek párhuzamosságáról, meredekségéről, metszéspontjaik kiszámolásáról és a kör egyenletéről az alapokat tudod ebben a témakörben megtanulni.

év tanítási gyakorlat

interaktív feladat

interaktív kérdés

Az alábbi ajánlatok közül választhatsz:

Videós 11. évfolyam matematika tananyag csomag

Kevesebb, mint egy magánóra áráért egy hónapon át elérhető a teljes tanév interaktív, videós tananyaga.

Videós csomag

 • 56 a 2024-es Nemzeti Alaptanterv alapján készült videós lecke a 11. évfolyam matematika tananyagából
 • minden leckében legalább 1 interaktív videó 8-13 perces változatos feladattal
 • a feladatok megoldása a videó folytatásában azonnal megnézhető
 • kérdezési lehetőség chaten

Ez a csomag csak havi előfizetéssel, átutalással rendelhető.

 • Az előfizetés nem automatikusan újul meg, minden hónapban neked kell újra megvásárolni.
 • A 11. évfolyam matematika tananyag a fizetés és regisztráció után 2 napon belül elérhető.
 • Nem kell lemondani, ha nem akarod, akkor a következő hónapban nem fizetsz.

AKCIÓ!

Komplex 11. évfolyam matematika tananyag csomag

AKCIÓ!

1+1 tanfolyam

egy tanfolyam tavalyi árán

Komplex csomag

Videós csomag teljes tartalma

+

 • minden leckében 1 ellenőrző feladatlap interaktív feladatokkal
 • interaktív feladatlapok megoldásának részletes magyarázata
 • minden lecke végén legalább 1 összefoglaló feladatlap interaktív feladatokkal
 • az összefoglaló feladatlap megoldása
 • a gimnáziumi középszintű tananyag elméleti összefoglaló

Bónusz 1

5 tanulásmódszertani videós  kurzus interaktív feladatokkal:

 • Időmenedzsment
 • Tanulási önismeret
 • Rendszerezés-tanulási feltételek
 • Struktúratérképek-Tananyagtevékenység
 • Memorizálás-relaxálás

Bónusz 2

Ismétlő tananyag ebook, kinyomtatható feladatlapokkal

Bónusz 3

Függvénytáblázat használati útmutató

"Összességében szerintem a videók hasznosak voltak, hogy letetszett vezetni őket. Nekem tetszett a felület is ahol gyakorolni tudtam, és hogy kaptam a feladatlapok írása közben is segítséget. Köszönöm a segítségét!"

Kata

12. évolyamos tanuló

"Nagyon sokat segített a felkészülésben, hasznos volt számomra, a videós magyarázat is nagyban hozzájárult a várt eredményhez. Egyszerű, átlátható, nem okozott csalódást."

Benjámin
12. évfolyamos tanuló

"Tök jó, hogy interaktív!"

K R
12. évfolyamos tanuló

"Nagyon hasznosnak találtam, sokkal könnyebben és gyorsabban megértette, a leckéket a tanfolyamnak köszönhetően."

Zsaklin
12. évfolyamos tanuló

"Nagyon jó, nekem tetszik, segített is."

Zsófia

11. évolyamos tanuló

Garanciák

Pénzvisszafizetési garancia

Abban az esetben, ha végig megoldottad a feladatokat, nem csak a hasadra ütöttél és kattintgattál, de ennek ellenére nem vagy megelégedve a 11. évfolyam matematika tananyaggal, akkor 14 napon belül jelezheted ezt számomra, és visszafizetem a tananyag árát!

Naprakész garancia

A 11. évfolyam matematika tananyagot garantáltan az aktuális középszintű érettségi követelményeinek megfelelően állítottam össze, sem többet sem kevesebbet nem tartalmaz.

Gyakori kérdések

Biztos, hogy szakmailag megfelelő a tananyag?

Több mint 20 éves matektanári gyakorlattal rendelkezem, tananyag készítéssel, kompetencia feladatok írásával is foglalkoztam. Az így szerzett tudásomat, tapasztalatomat felhasználva készítettem el a tanfolyam anyagait azért, hogy te a legtöbbet ki tud hozni magadból a GOMATEK segítségével. Az új 2024-es Nat követelményeitnek megfelelően készültek a tananyagok.

Ez is ugyanolyan unalmas videós tanfolyam, mint a többi?

A GOMATEK nem unalmas, mert a feladatok megoldása során többfajta, változatos kérdést kapsz, és ha valamit nagyobb kedvvel csinálsz, jobb eredményt is érsz el.

Sőt motivál is, mert a feladatok megoldása utáni visszajelzések megerősítenek, és még érmeket is gyűjthetsz. A pozitív megerősítés pedig egyre jobb eredmény elérésére sarkal.

Lehet tényleg tanulni vele, nem csak egy játék?

Aki kipróbálta már, azt tudja, hogy ez a leghatékonyabb tanulási mód, ha tényleg úgy használod, ahogy kell. Azaz, elkezded nézni a videókat, közben a felugró kérdésre válaszolsz, miután megoldottad a feladatot a válasz után megnézed a megoldást a videó folytatásában.

Ha így nézed a videókat végig, akkor ezután a feladatalap önálló megoldásával be is gyakorolhatod a tanultakat, természetesen a megoldásokat itt is minden részkérdés után meg tudod nézni. A témakör végén pedig egy összefoglaló feladatlapon ellenőrízheted a tudásodat. De ha csak tippelgetsz a feladatmegoldások során, akkor ez egy felesleges időtöltés. Csak rajtad múlik, hogyan használod.

Miben különbözik a többi internetes videótól?

Ilyen videókat csak úgy, nem találsz a neten, mert ezek interaktívak, nem egyszerűen csak videók.

A kérdések megválaszolásával tudsz tanulni, gyakorolni. A neten előfordulhat, hogy találsz egy videót az adott témakörben, de biztos, hogy szaktanár készítette? Hol találod a témakör többi részét? Itt a GOMATEK oldalon nem kell keresgélned milyen tananyag következik, mert a tankönyvnek megfelelően témakörökre, azon belül leckékre bontva találod meg az egész éves tananyagot. Mindent egy helyen, ezáltal időt spórolsz.

Önállóan is tudok tanulni vele?

Igen, sőt, sokkal eredményesebben mintha csak egy videós kurzuson veszel részt. Itt ugyanis a feladatokat az elmélet áttekintése után te oldod meg, a megoldás levezetését pedig megnézheted. Még az összetettebb feladatokat is meg tudod így oldani, mert azokat több egyszerűbb részkérdésre bontottam. Ezáltal a feladatok megoldásának menetét is gyakorolhatod.

Mi a helyzet, ha mi nem itt tartunk a tananyagban?

Ha nem ezt veszitek, és nincs is benne később sem a 11.-es kurzusban (mert pl. le vagytok maradva), akkor egyéni megbeszélés után, beteszlek a 10.-es kurzusba is és ott elsajátíthatod azt, amit a 11.-es tananyaghoz szükséges.

Ne gondolkodj tovább!

Hozd meg ezt a fontos döntést és a segítségemmel már a következő dolgozatod jobban sikerülhet!

Minden jog fenntartva 2023 | gomatek.hu | email: info@gomatek.hu | ÁSZF