Komplex csomag 11

Akció!

Original price was: 49900 Ft.Current price is: 39900 Ft.

„Komplex csomag 11”, hogy gondolkodó felnőtt legyél és a matekjegyed is jobb legyen!

 

Mit tartalmaz a csomag?

 • 56 a 2024-es Nemzeti Alaptanterv alapján készült videós lecke a 11. évfolyam tananyagából
 • minden leckében legalább 1 interaktív videó 8-13 perces változatos feladattal
 • a feladatok megoldása a videó folytatásában azonnal megnézhető
 • kérdezési lehetőség chaten
 • minden leckében 1 ellenőrző feladatlap interaktív feladatokkal
 • interaktív feladatlapok megoldásának részletes magyarázata
 • minden lecke végén legalább 1 összefoglaló feladatlap interaktív feladatokkal
 • az összefoglaló feladatlap megoldása
 • a gimnáziumi középszintű tananyag elméleti összefoglaló

Bónusz 1

5 tanulásmódszertani videós  kurzus interaktív feladatokkal:

 • Időmenedzsment
 • Tanulási önismeret
 • Rendszerezés-tanulási feltételek
 • Struktúratérképek-Tananyagtevékenység
 • Memorizálás-relaxálás

Bónusz 2

Ismétlő tananyag ebook, kinyomtatható feladatlapokkal

Bónusz 3

Függvénytáblázat használati útmutató

Kategória:

A 11. évfolyam teljes tananyagát, mindezt interaktívan, érdekesen, a te önálló munkáddal feldolgozva, de mégis szükség esetén tanári támogatással.

 

1. Témakör: Trigonometria

Ebben a témakörben először a hegyesszögek, a derékszög és a tompaszögek szögfüggvényeivel, azok számológép segítségével történő kiszámolásával fogsz megismerkedni. A geometriai számítások egy részében ezeknek nagy hasznát fogod venni. Megtanulod kiszámolni a háromszög területét egy új képlettel, és két új tételt is megismersz a szinusztételt és a koszinusztételt. Mindezeket jó néhány szöveges feladat megoldásával be is tudod gyakorolni. S hol lehet az itt megszerzett ismereteket használni? Pl. Megmondható, hozzá nem férhető tárgyak, épületek távolsága, magassága.

2. Témakör: Kombinatorika, gráfok

Ebben a témakörben a már korábban megtanult kombinatorikai ismereteidet, valamint a gráfokról tanultakat tudod átismételni, és kibővíteni. Olyan feladatokat találsz itt, amelyekben sorba kell rendezni, vagy kiválasztani vagy mindkettőt, megtanulhatod a binomiális együtthatók használatát, és gráfokkal megoldható kombinatorikai feladatokat is tudod gyakorolni. Ha megtanulod ezeket az ismetereket ilyen érdekes kérdésekre fogsz tudni ezután válaszolni: Hányféleképpen lehet kitölteni egy tesztet, ha nem tanultál rá semmit?

3. Témakör: Hatvány, gyök, logaritmus

Először a hatványozásról, gyökvonásról tanultakt tudod ebben a témakörben átismételni, megismered az n-edik gyököt, a logaritmust, amit a pénzügyi szöveges feladatokon és az exponenciális folyamatokról szóló feladatokon keresztül be is tudsz begyakorolni. Megismerkedsz az exponenciális függvényekkel, egyenletek és egyenlőtlenségek megoldásával. A pénzügyi ismeretekre mindig szükséged lesz, biztosan tudod azt is, hogy exponenciális folyamat pl. a vírusok, baktériumok számának a növekedése, valamint az információ évről-évre történő növekedése.

4. Témakör: Számelmélet

Az itt tanultak már biztosan ismerősek lesznek, hiszen korábban már hallottál ilyen fogalmakról, mint osztó, többszörös, legnagyobb közös osztó, legkisebb közös többszörös, oszthatósági szabályok, számrendszerek. Persze az általános iskolában tanultak most egy kicsit ki is lesznek bővítve.

5. Témakör: Statisztika, valószínűségszámítás

A statisztikai mutatókról (átlag, módusz, terjedelem, medián) és a diagramokról tanult ismereteidet tudod ebben a témakörben kibővíteni, hiszen megismerkedsz a szórással és a dobozdiagrammal is. A klasszikus valószínűségszámításról már tanultál, most a várható értékkel, a visszatevéses és a visszatevés nélküli valószínűségszámítással fogsz megismerkedni. A témakör végére pl. ki fogod tudni számolni, hogy mennyi a valószínűsége, hogy egy szelvénnyel négyes találatod legyen az ötöslottón.

6. Témakör: Koordinátageometria

A vektorokról tanultak átismétlése után, megtanulsz a koordinátáival megadott vektorokkal műveleteket végezni, távolságot, szakasz felezőpontjának koordinátáit kiszámolni. A meredekség segítségével felírható egyenes egyenletéről, az egyenesek párhuzamosságáról, meredekségéről, metszéspontjaik kiszámolásáról és a kör egyenletéről az alapokat tudod ebben a témakörben megtanulni.