Nyári matek gyakorlás középiskolásoknak

Végre elérkezett a nyári szünet, ami az idén egy igazán hosszú tanév végét jelenti. A bő két hónap szünet alatt ki lehet, és ki is kell pihenni az iskolai élet minden fáradalmát. Most már jöhet a megérdemelt nyaralás, feltöltődés, bulizás a barátokkal. Egy időre el lehet felejteni a dolgozatokat, feleléseket. Igen ám, de ezzel egy időben a nehezen megszerzett tudás egy része is feledésbe merülhet. Hiszen amit nem használunk az megkopik. Ha te is azt szeretnéd, hogy ez ne így legyen, szükséged van a nyári matek gyakorlásra.

A nyári matek gyakorlás előnyei

Azt már eddigi tanulmányaid során megtapasztaltad, hogy a matek tananyagok egymásra épülnek. Tehát ezért is fontos, hogy meglegyenek a kellő alapok minden témakörből. Hiszen a következő tanévben csak biztos alapokra tudsz építeni.

Ha az idén valami nem volt érthető matekból, valamelyik témakör nehezen ment a tanév során, akkor a nyár egy jó lehetőség arra, hogy megerősítsd a matek tudásodat.

Nyári matek gyakorlás középiskolásoknak

A nyári matek gyakorlás egyik nagy előnye, hogy átismételheted a tanév közben tanultakat, megtanulhatod, megértheted azt, amit év közben nem sikerült megértened. Mivel a nyáron nincs jelen a számonkérés miatti feszültség az életedben, ezért nyugodtabban, külső nyomás nélkül könnyebb a megértés is. Nyáron általában kevesebb a diákok tennivalója, napi feladata is. Biztos te is több felszabadult idővel rendelkezel a nyári szünidőben. Ezt az időt magadnak osztod be, így akár heti több napi pár perces, rendszeres gyakorlással sokat fejlődhetsz matekból.

Hogyan érdemes belevágni a nyári matek gyakorlásba?

Először is fontos, hogy egy-két hetet mindenképpen pihenj, te is sokat dolgoztál a tanévben, ezért rád fér a pihenés. Egy idő után azonban azt is érezni fogod, hogy belefér a napodba más is a pihenésen kívül. Ezért lehet, hogy nyári munkát fogsz vállalni, vagy otthon a háztartásban segítesz egy kicsit többet. Ha viszont a továbbtanulásra és az érettségire gondolsz, akkor eszedbe jut, hogy matekból jobb jegyre, több pontra lenne szükséged.

A nyár tökéletes alkalom arra, hogy megerősítsd a matek tudásodat. Nem kell nagy dologra gondolni, amikor a nyári matek gyakorlásról van szó. A GOMATEK interaktív matek tanfolyammal az egész éves tananyagot átismételheted akár napi 10-20 perces gyakorlással is. Hogyan? Először nézz meg egy interaktív videót, és közben oldd meg a benne lévő feladatokat. A videó folytatásában a feladatmegoldások után a részletesen levezetett magyarázatot is megnézheted. Minden jól megoldott feladat után azonnal pozitív megerősítést, biztatást is kapsz. Így nem csak a matek tudásod, hanem az önbizalmad is megnő szeptemberre.

Út a siker felé

A sikeres emberek többsége nem törődik bele a kudarcba. Gondolj csak arra, hogy Edison állítólag több ezerszer próbálkozott izzólámpa készítésével, mire sikerült neki. De ő ezeket nem kudarcként fogta fel, hanem úgy vélekedett, hogy néhány ezer nem járható utat talált meg. Tehát mit csinált minden kudarc után? Felállt és újrakezdte!

nyári matek gyakorlás

Te is úgy gondolod, hogy nem úgy sikerült a tanéved matekból, ahogy szeretted volna, vagy az álmaid megvalósításához nagyobb eredményre lenne szükséged?

Akkor most a nyár nagy lehetőséget tartogat számodra. Ha nem értetted meg a tananyagot, úgy ahogy órán vettétek, ahogy azt magyarázták, akkor próbálj ki egy új módszert.

A sikerre vezető úton akkor juthatsz ugyanis előbbre, ha többet teszel, mint korábban, vagy többet dolgozol, többet tanulsz, mint mások. A középiskolásoknak készült GOMATEK interaktív matek program segít abban, hogy a matek tanulás nyáron is élvezhető és eredményes legyen.

A következő videóból megtudhatod, hogyan segít neked az interaktív videós tanulás a nyári matek gyakorlás mellett a teljes tanévben.

Nagy Éva középiskolai matektanár, matek korrepetálás

Éva

GOMATEK